restauranger

var finns din närmaste niska restaurang?

Den första Niska-restaurangen startades på i Mariehamn av Ålandskocken Michael Björklund och blev snabbt en succé. Idag hittar du Niskas pizzor förutom i Mariehamn också i Åbo, Ekenäs, Helsingfors och Vasa.

plåtbröd

Niskas meny ­består av plåtbröd och sallader som alla är gjorda i äkta skärgådsstil. Menyerna är liknande på alla orter, men med små lokala variationer. Grundtanken är densamma på alla Niska restauranger – högklassiga plåtbröd gjorda på så långt som möjligt lokala råvaror.

Niska restaurangkonceptet fick sitt namn från den legendariska smugglaren Algoth Niska. Niska smugglade under förbudstiden sprit till Sverige och Finland.

Också den annorlunda inredningen med lådor som bord och stolar, såkallad hamnsjåar-stil, har inspirerats från smugglartiden och planerats av den åländska tusenkonstnären Sture Ahlström.

Franchise

Vi söker kontinuerligt efter drivande och serviceinriktade Krögare som vill driva en Niska restaurang och vara med att utveckla och expandera vårt koncept.

Våra restauranger drivs utifrån ett stort lokalt engagemang och ägarskap. Du har ansvar för att konceptet följs och utvecklas samt ansvar för restaurangens lönsamhet. Det absolut viktigaste är att du skapar och leder ett engagerat team av medarbetare.

Vi använder cookies för att göra din upplevelse på sidan så trevlig som möjligt.

Om du vill läsa vår integritetspolicy och vilka cookies vi använder så hittar du den nedan.